Everts lilla funderarehörna

Lördag 9/5

Va fan är det för oväsen nu då tänker ja och slår upp korpgluggarna, det är klockradion som fått spunk, vänder mig om och kollar tiden 05 55.
Varför i helvete har jag satt klockan på väckning i svinotta en lördag tänker jag,  knäpper av larmet tjurigt och försöker komma ihåg nått. VIST I FAN de är ju mopperally i da. 
Linkar ut i köket med ögonen fulla med sömn, fotjävlen lika stel och morgonvresig som vanligt, försöker komma ihåg var kaffebryggarn står, upptäcker efter någon minut att den står på samma ställe som den stått i 3 år och med viss möda lyckas jag ladda och starta den. Jag sätter mig vid bordet och väntar på kaffet, tittar ut det regnar så inni helvete, fan tänker jag ska den här dagen bli en miss p.g.a vädret.  Tar några mackor dricker kaffe, börjar piggna till, hjärtat börjar komma igång och pumpa runt röbettespat i kanalerna så att armar, ben och andra utåtstickande tentakler börjar få liv.
06 45 börjar va dags att åka till brunnsparken, kollar ut det har slutat regna, SUPERBRA nu jävlar blir det drag, startar upp Racingen och drar.

I parken är det lugn och tyst så här på morgonen molntäcket är tunnare och solen sticker igenom ibland småfåglarna sitter i träden och sjunger upp sig inför dagens övningar,dom skulle bara veta vilken rethosta dom får när blåröken ligger som smoggen London fram på dan,tänker jag och öppnar dörrarna till lokalen. Folk börjar droppa in en efter en och jag tänker på hur många startande det ska bli eller om vädret har skrämt dom.

09 00 går försäljningen av start kort på för fullt Tomas och Patrick jobbar så svetten lackar och gör sammtidigt reklam för after racet som ska bli i kväll, Nisse tar fram ljudanläggningen och ger mig micken DET ÄR KLART FÖR START.

Som tävlingsledare måste jag tala om vad som gäller och vilka regler som ska följas,men tänker samtidigt, när jag står där med micken, här står jag och snackar en massa skit och ingen jävel lysnar på vad jag säger, hur som hälst nu har jag plöjt igenom allt prat så NU DRAR VI, skriker jag ut i micken.

73 mopeder startar upp och lägger hela parken i någon blå kladdig dimma som ligger kvar både länge och väl efter starten. Efter 20 minuter har alla startat och det enda som finns kvar i parken några få funktionärer. Jag tittar upp mot himelen och ser att vädret blir nog inga problem men det har börjat blåsa lite, det är nog tur för småfåglarna det ,tänker jag. 

Jörgen Larsson och jag åker ut till Granström i Djursdala och kollar lite på det praktiska provet som genomförs där. Det är mycket folk, mopeder,kaffegester där med ett vist virrvarr måste ja säga, men stationschefen har 100 koll och har bra tryck på provet. Gubben Granström är där och pratar med folk, tittar på mopeder, skrattar, verkar ha det myket trivsamt. Han tycker nog att det här va  nog ett jävla jippo, nänker jag

Vid målet droppar mopparna in en efter en och lämnar in sina startkort och får matbiljett, jag gör en visit inne hos start och mål gruppen där Tomas,Patrik och Jörgen jobbar för fullt med rättning av kryss och försäjning av after- race biljetter, Stationschefen har 100 koll och mycket bra tryck på målgången vilket gör att tiden mellan sista målgång och prisutdelning endast är 20 min.

Pris utdelningen går som tåget och flyter på mycket bra, inga långa väntetider,

1-sta pris   Johan Eklund
2-dra pris   Benkt Åke Karlsson
3-die pris   Albin Westerberg
Fadäs pris  Sören i Ytterbo

 OK det var rallyt -09 det, det har i mitt tycke gott mycket bra och jag vill tacka alla berörda för ett mycket bra genom fört rally. Det är svårt att se något som kan bli bättre nästa år.
Nu har vi gjort vårat så nu kan vi åka på andras rally och se hur de har lagt upp sitt.

Tack igen
Evert!


 

Din rubrik

Grunde på den globala uppvärmningen. Om man tankar 5 liter bensin i en Volvo (som tar ca 1 l/mil) så kan man köra ca 5 mil men om man tankar 5 liter i moppen kan man köra ca 31,5 mil. Om man kör 2 tusen mil om året i Volvon går det åt ca 2 tusen liter bränsle vilket kostar i dag 11,34 kr litern och skulle då bli 22680 kr/år med volvon, men om man kör 2000 mil med moppen som tar enligt tillverkaren (ca 0,16 l/mil) skulle bränslekostnaden bli 320 kr/år. För att komma upp i samma kostnad som bilen skulle man behöva köra 70 000 mil/år.
Delar man 70 000 mil med 2000/år kan man köra i 35 år med moppen för samma pris som ett år med Volvon. Det går åt olja till moppen också säger någon: ok det gör det, 1 l. oljakostar ca 50 kr. 
På 2000 l. bensin går det åt 40 l. olja (2%) vilket skulle bli 2000 kr som skall delas på 35 år och är då  57 kr/år. Plussar man på kostnaden för moppen med 57 kr skulle det bli 377 kr/år och skulle då innebära att man kan köra 60 000 mil/år eller 30 år.  Detta innebär att det tar mig 30 år med moppen att släppa ut lika mycket avgaser som volvon gör på ett år.
Ta moppen istället för bilen!

Tänkte på en grej...

Hur kommer dä sa att moped heter just moped

Vad är det som är blått o luktar röd färg ???............................... Blå färg🤒

hluu.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Mari | Svar 12.06.2011 12.57

Hej!
Jättekul med mopedintresse. Jag undrar med varför moped heter just moped.

Johan 08.12.2011 19.19

Har hört att ordet moped är en blandning av motor och pedal.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

27.04 | 20:14

Hejsan, vilket datum är krönrallyt?
Mvh Daniel Nilsson

...
19.06 | 21:36

Jag vill bara bekräfta att Smoked Tuna körs den 13/8. Start Tuna Torg kl. 11-12. Rundan blir på ca 4 mil. Blandat asfalt och grus.

...
28.02 | 18:00

Vore roligt att få kompisar som gillar gamla mopeder är 57år bor i villa i kisa med min fru saknar dock vänner med samma intresse ring0709 756852mvh mitchel.

...
02.06 | 16:39

Vilket lufttryck skall jag ha i min Puch Alabama 1968, d v s i fram respektive bak?
Tacksam för ett snabbt svar, skall börja använda den på nytt!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS